Maciej Raś

Doktor nauk politycznych. Ukończył stosunki międzynarodowe na Uniwersytecie Warszawskim (1999 r.) oraz Studium Bezpieczeństwa Narodowego UW (1999 r.). Wykładowca akademicki i adiunkt w Instytucie Stosunków Międzynarodowych na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Ekspert z zakresu stosunków międzynarodowychW pracy naukowej zajmuje się problematyką wschodnią, zwłaszcza polityką zagraniczną Rosji. Autor oraz redaktor naukowy szeregu publikacji nt. stosunków międzynarodowych, zwłaszcza dotyczących polityki zagranicznej Rosji, a także „wschodniego wymiaru” Unii Europejskiej.

Członek SLD, a wcześniej SdRP; przewodniczący SLD Warszawa-Mokotów, wiceprzewodniczący Rady Warszawskiej SLD, członek Rady Mazowieckiej SLD, sekretarz zespołu ds. międzynarodowych SLD.

W mokotowskim samorządzie działa od 1998 r. Współpracuje z licznymi środowiskami lokalnymi. Członek Stowarzyszenia „Rzeczpospolita Obywatelska”. Przewodniczący SLD Mokotów, członek zarządu SLD Warszawa.

Radny Dzielnicy Mokotów od 1998 r do 2014 r. W l. 2006-2010 przewodniczący Rady Dzielnicy. współpracuje z pozarządowymi i środowiskami lokalnymi. Za swoją aktywność uhonorowany odznaczeniami przyznanymi przez Towarzystwo Przyjaciół Dzieci, Związek Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych, Polski Związek Emerytów i Rencistów. Jego dewizą jest otwartość na ludzi i ich problemy.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C